Om Midnightqueen

En vacker höstnatt sent i November, glittrade snön av ljuset från gatulycktorna. I ett stall på ön Jorvik, Jorvikstallet, föddes ett föl. Folk var förväntansfulla och alla samlades dagen därpå för att se det nya lilla livet ''Midightqueen''.
 
När hon tog sina första steg, redan en vecka efter födseln visste alla på stallet att hon skulle bli en riktig springare.
Som 10åring kom hon till mig, då jag också var 10 år. Vi är alltså lika gamla.
Jag fick inte rida henne än, dom sa att hon vara alldeles för orolig. Men, jag fick bli hennes skötare framöver. Men jag smög ut sent på nätterna, bara för att få träffa henne i stallet. Efter en vecka ungifär, vågade jag. När alla sov självklart. Men jag gjorde det. Jag styrde henne till paddocken en bit bakom huset så ingen skulle kolla ut genom fönstret eller så.
Jag kunde känna oron i henne, så jag klappade henne lite löst på halsen. Tydligen hjälpte inte det, hon började trava, och gick sedan över i snabb galopp och började försöka bocka av mig. Jag höll hårt i manen, kortade tyglarna och försökte lugna henne. Det var svårt att hålla balansen, men jag gav det ett försök. Och när hon faktist lugnade ner sig, och jag hade klarat uppgiften, visste jag att hon skulle bli min. Bara min.

Idag bor vi på moorlandstallet och Midnightqueen aka Middi älskar att hoppa och bara rida terräng. Hon älskar också att ta en promenad genom stranden och bara njuta av vattnet.
Middi älskar också snö! Det är någonting som vi båda älskar att rida omkring i. Vi kan rida tills vi svettas när det är ca - 8 grader ute. Haha, det kan vi inte få nog av.

SNABBINFO:
 
Namn: Midnightqueen
Ålder: 15 år
Kön: Sto
Favoritmat: Äpplen och apelsiner
Stall: Moorland
Mankhöjd: 173cm
Inriktining: Allround, men mest terräng
Född: 29 November 1997
Ras:
Temprament: busig, snäll, blyg mot okända personer.